Lars Løkke: Vigtigt at alle 27 EU lande holder sammen

  lars_loekke_rasmussen_statsminister_beata_szydlo_polen_polennu

  Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen vil tale om sammenhold i EU, sikkerhedspolitik, Europapolitik, energisamarbejde og samhandel med sin polske kollega Beata Szydlo fredag. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Lars Løkke Rasmussen mødes fredag med sin polske kollega Beata Szydlo, oplyser Statsministeriet onsdag eftermiddag.


  Statsministeren oplyser at den polske statsminister kommer på officielt besøg i Danmark. Mødet finder sted i Statsministeriet og sker som et led i den løbende dialog mellem Danmark og Polen om fælles udfordringer og interesser, herunder sikkerhedspolitiske og europapolitiske spørgsmål, energisamarbejde og samhandel, oplyser Statsministeriet.

  Niende største marked

  – Polen er vores nabo i Østersøregionen, vores niende største eksportmarked og en vigtig samarbejdspartner i EU og NATO, siger Lars Løkke Rasmussen.

  Løkke: EU sammenhold

  – EU efter Brexit er også på dagsordenen. Det er vigtigt, at alle 27 lande holder sammen, så vi kan levere løsninger på de konkrete problemer, europæerne oplever, siger Lars Løkke Rasmussen forud for mødet. Opfordringen fra den danske statsminister kommer formentlig i kølvandet på de verserende sager og kontroverser der aktuelt er mellem Polen og EU. Seneste da Polen undlod at støtte Donald Tusk som EU-præsident.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Polens statsminister mødes med Lars Løkke fredag

  Baltic Pipe?

  – På mødet skal vi tale om vores energisamarbejde. I sidste uge igangsatte vi en udbudsrunde, der skal afdække, om der vil være god økonomi i at føre en gasrørledning gennem Danmark til Polen. Her skal vi finde ud af, hvad der er næste skridt, siger Danmarks statsminister.

  Onsdag var Lars Løkke Rasmussen på besøg hos den franske præsident Macron, som har udtalt stor kritik af Polen.