Lech Walesa er blevet indlagt til observation

  lech_walesa_sygeseng_syg_gdansk

  73-årige Lech Walesa fra sin sygeseng på universitetshospitalet i Gdansk. Han må nu aflyse den planlagte tur til Warszawa mandag for at deltage i demonstrationen mod Smolensk optoget. Privatfoto.


  GDANSK: Lech Walesa er blevet indlagt med forhøjet blodtryk, og kommer alligevel ikke til Warszawa for at blokere for Smolensk optoget.


  Polens Nobels Fredsprismodtager, strejkeleder og tidligere præsident Lech Walesa er blevet indlagt lørdag formiddag.

  Uventet indlæggelse

  – I flere uger har jeg haft hævede ben, og da jeg vågnede lørdag morgen var jeg frisk og havde ikke forventet at jeg ved middagstid skulle være indlagt. Men jeg har alt for højt blodtryk, så lægerne har besluttet sig for at beholde mig og holde mig under observation, siger Lech Walesa til Emila Stawikowska fra Gazeta Wyborcza i Gdansk (Trojmiasto Wyborcza).

  Lech Walesa bliver 74 år til september, og fik beskeden om sit forhøjede blodtryk i forbindelse med sit rutinemæssige lægecheck, som han undergår på grund af hans pacemaker. Den tidligere præsident fik allerede konstateret hjerteproblemer da han var 50 år gammel, og det fik ham til at holde op med at ryge og til i øvrigt at ligge livsstilen om.

  Ikke til Warszawa

  Hospitalsopholdet betyder også, at Lech Walesa ikke som varslet kommer til Warszawa mandag, hvor han ellers havde tænkt sig at blokere vejen for Jaroslaw Kaczynskis kontroversielle Smolensk optog i Warszawa.

  – Jeg er meget ked af at jeg ikke kan være der den 10. juli, men lægerne og familien har overbeviste mig om, at jeg ikke skal af sted på grund af helbredet. Det er ikke et tegn på fejhed, som nogen sikkert vil kalde det.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Lech Walesa vil blokere for Jaroslaw Kaczynski

  Kommer i august

  – Men jeg skal gennem flere undersøgelser mandag. Men jeg kommer til Warszawa om en måned i stedet for – den 10. august, og så håber jeg at lægerne til den tid vil give mig lov til at stå oprejst, siger Lech Walesa fra sygesengen til Emila Stawikowska.