Lewandowski og Bayern er også Europas bedste til fodbold

Der er atter grund til jubel hos Bayern München. Søndag aften vandt Robert Lewandowski og hans holdkammerat sæsonens tredje titel. Denne gang som Europas bedste klubhold/Champions League med en sejr over PSG i finalen. Arkivfoto.

LISSABON: Søndag aften vandt Robert Lewandowski og Bayern München Champions League finalen. Nu har det tyske hold med den polske landsholds anfører vundet tre titler i denne sæson.


Søndag aften blev endnu en triumf for de tyske mestre og pokalvindere; Bayern München, der vandt i Lissabon med 1-0 over Paris Saint-Germain (1-0). Det var en spændende kamp, og første halvleg kunne være endt med flere scoringer til begge hold. Det var dog tyskerne, med den polske topscorer Robert Lewandowski der pressede mest på.

Ingen Lewandowski mål

Først i anden halvleg – efter et kvarters spil – kunne Bayern Münchens Kingsley Coman score til 1 – 0. Det var i kampen 59. minut. Robert Lewandowski havde flere mislykkede forsøg, og den spændende kamp endte med det ene mål, og med Bayern München som vinder. Dermed har det tyske mandskab bundet vundet det tyske mesterskab, den tyske pokalfinale – og nu Europas fineste titel for et klubhold i fodbold; Champions League (CL). Det er 6. gang at klubben vinder titlen. I 1974, 1975 og 1976, da turneringen hed Europa Cup for mesterhold, og så igen i 2001 og 2013.

Robert Lewandowski der er topscorer for det polske landshold, og i den tyske bundesliga, kunne med to mål have tangeret rekorden for den mest scorende nogensinde blandt de europæiske mesterhold. Men polakken kom ikke på måltavlen i søndagens opgør. Men Robert Lewandowski trøster sig formentlig med at være topscorer på Europas bedste fodboldhold 2020.

LÆS MERE HOS DR SPORTEN