Lokal og regional valgene i Polen slutter i dag

  pawel_adamowicz_gdansk

  I Gdansk er den siddende borgmester Pawel Adamowicz opstillet på sin egen liste, og han er oppe imod Kacper Plazynski, kandidaten fra regeringspartiet Lov og Retfærdighedspartiet (PiS). Borgmesteren er oprindeligt opstillet af Borgernes Platform (PO), men blev vraget som kandidat til fordel for Jaroslaw Walesa forud for valget. Det var ventet at anden valgrunde skulle være et opgør mellem Pawel Adamowicz og Jaroslaw Walesa, men PiS-kandidaten fik få procent flere stemmer end Walesa. Ifølge seneste måling, får den siddende borgmester opbakning for 73 procent af borgerne i anden valgrunde. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Anden valgrunde af lokal og regional-valgene gennemføres i dag. 649 steder i Polen stemmes der frem til i aften.


  For to uger siden blev lokal og regionalvalgene indledt 2.500 steder i Polen, hvor polakkerne havde mindst fire stemmesedler, der skulle krydses. Der blev sat rekord i valgdeltagelse, da cirka 55 procent af polakkerne deltog i første runde.

  Anden valgrunde

  I dag afsluttes valget med anden valgrunde. Den er nødvendig de steder hvor f.eks. en borgmesterkandidat ikke opnåede halvdelen af stemmerne i første valgrunde. I de situationer er det de to med højest antal stemmer, der er oppe imod hinanden i anden runde.

  Der gennemføres 649 afstemninger i dag.

  Valg tavshed

  Det er forbudt at omtale valget i Polen, indtil valghandlingerne er afsluttet søndag aften. Det endelige resultat af afstemningerne, ventes at foreligge senest tirsdag, hvis ikke der opstår problemer ved optællingen.