LOT-fly satte ny rekord mod New York: 1.230 km/t

Første_LOT_Boeing_787_Dreamliner_polen_polennu
Et Dreamliner LOT-fly fløj fra Warszawa til New York på 6 timer og 55 minutter. Flyet skød en topfart på 1.230 kilometer i timen i en jetstrøm over Atlanterhavet. Arkivfoto.

WARSZAWA: Et Dreamliner LOT-fly fløj fra Chopin Lufthavnen til New York på under syv timer. Ny rekord: 1.230 kilometer i timen.


Et Dreamliner LOT-fly fløj fra Warszawa Chopin Lufthavnen til Newark Lufthavnen (EWR) i New York. Flyet kom en time tidligere frem end planlagt, da flyet kom ind i en jetstrøm, og kom op på en tophastighed på 1.230 kilometer i timen. Det oplyser Krzysztof Moczulski, der er talsmand for LOT Polish Airlines.

En Dreamliner (Boeing 787) flyver normalt med en fart på maksimalt 907 kilometer i timen.

(Fortsættes under)

Flyet kom ind i en jetstrøm, og det var baggrunden for at flyveturen kun tog 6 timer og 55 minutter, oplyser selskabet.

Hvad er jetstrømme?

Jetstrømme er meget stærke vinde, der blæser i store højder over den sydlige og nordlige halvkugle. De er især vigtige i tilfælde af den travleste transatlantiske luftrute. Flyselskaber forsøger at bruge jetstrømmen til deres formål – at omgå den eller dirigere fly for at øge deres hastighed i forhold til jordens overflade. Jetstrømmens drivkraft er forskellen mellem det varme tropiske område og det kolde polarområde.

I 2016 fandt forskere fra University of Reading ud af, at global opvarmning på grund af en fordobling af kuldioxidniveauerne i atmosfæren ville accelerere jetstrømme, hvilket ville bremse fly, der flyver i den modsatte retning (øst til vest).

Støt polennu.dk – LOT-fly eller ej – vil du hjælpe os lidt på vej? – så bliver vi rigtig glade. Du kan støtte os via Mobilepay 23435905 med valgfrit beløb – eller du kan vælge mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00 med kortbetaling. På forhånd, mange tak!