Mars-robot fra Polen kåret som den bedste

  magma2

  Den polske robot Magma 2 er udstyret med alle, som en robot har brug for at lande på Mars, og flytte rundt på dens overflade. Den kan bevæge sig i vanskelige vilkår, indsamle prøver med en stål arm, og dens helikopter kan river sig løs fra robotten og flyve rundt på jagt efter data.


  UTAH: Robotten Magma 2, der er bygget af polske studerende fra Bialystok Teknologisk Universitet, vandt en fornem førsteplads i den internationale konkurrence Mars University Rover Challenge.


  En polsk robot Magma 2 viste sig at være den mest velegnede til rejser til Mars, og vandt en konkurrence for universitetsstuderende om at designe og bygge den næste generation af Mars Exploration Rover.

  Robot med ekstraudstyr

  Magma 2 er udstyret med alle tænkelige varianter, som en robot har brug for at lande på Mars, og for at rode i planetens overflade. Den kan bevæge sig på vanskelige bund, f.eks. sand. Den kan også indsamle prøver fra Mars med en stålarm, der er tilknyttet en slags helikopter, der kan rive sig løs fra robotten og kan flyve rundt efter flere data, skriver Polskie Radio.

  Fire konkurencer i Utah-ørken

  Holdet fra Bialystok konkurrerede i fire konkurrencer: en om service af udstyr, en om opmåling, en generel opgave, og en om håndtering af en nødsituation.

  Vinderne af konkurrencen får, udover pengepræmie, også mulighed for at præsentere robotten til NASA.