Mere end otte ud af ti polakker er glade for EU

  polakker_warszawa_polennu_jens_moerch

  Polakkerne er glade for medlemskabet af EU, selv om den polske regering er på evig kollisionskurs med Bruxelles. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  BRUXELLES: Trods regeringens kollisionskurs med EU-medlemslandene, så er 83 procent af polakkerne glade for EU. Kun 9 procent er ikke.


  Selv om Polens regering er på kollisionskurs med EU, så er polakkerne det ikke. En ny undersøgelse Europa-Kommissionen viser at Polen – efter Estland – er det land med de mest EU tilfredse borgere ud af de ti lande, der blev optaget efter forhandlingerne i København i 2002. 83 procent af polakkerne er glade for EU, mens kun 9 procent ikke er. Det bringer Polen på en plads som nummer 11 når det gælder EU-tilfredshed. Når det gælder esterne er det en niende plads, og de tilsvarende tal 85 og 10 procent.

  Tjekker mest utilfredse

  Tjekkerne er de mest utilfredse af alle EU-medlemslandene. Her er kun 58 procent glade for medlemskabet, mens 36 procent er direkte imod.

  Danmark nummer 3

  Danmark er overraskende kommet op på en tredje plads, når det gælder glæden for EU. I Danmark er 92 procent af danskerne glade for EU, mens bare 6 procent er direkte imod.
  EU-gennemsnittet for de 28 medlemslande er på 78 procent, men en gennemsnit modstand på 16 procent. Irland topper listen med 94 procent der er glade for EU, men kun 4 procent mener det modsatte.

  SE TALLENE
  polennu.dk: EU-borgernes glæde for EU