Meteorologisk Institut afviser prognose om hård frost

Meteorologisk Institut
Meteorologisk Institut afviser polske medier og internationale vejrudsigter om hård kulde fra øst, der skulle give temperaturer på minus 30 grader. Der bliver højst tale om frost på 17 grader, siger en talsmand fra Meteorologisk Institut i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det bliver ikke 30 frostgrader, som nogle prognoser forudser, siger en talsmand for Meteorologisk Institut i Polen – IMGW.


Meteorologisk Institut i Polen – IMGW – tager nu afstand fra en vejrprognose, der forudser temperaturer på 30 frostgrader i midten af januar. De polske medier har skrevet meget om den stærke kulde, der skulle komme til Polen fra øst. Også polennu.dk har omtalt prognosen. Men talsmanden for Meteorologisk Institut i Warszawa afviser nu at kulden bliver så slem.

LÆS OGSÅ: 30 graders frost i midten af januar

Max. 17 grader frost

Grzegorz Walijewski fra Meteorologisk Institut medgiver at der kommer hård frost i januar, men han afviser at temperaturen kommer lavere end minus 17 grader.

– Tallene taler for sig selv. – I de senere år har ti ud af tolv måneder været varmere, end vi havde forudsagt. Vi har en ekstremt varm december bag os. Klimaforandringerne skrider frem i et meget dynamisk tempo, siger talsmanden.

Meteorologisk Institut: Frygt ikke frost

Talsmanden for Meteorologisk Institut beroliger polakkerne med at der kommer mange forskellige vejrudsigter, det er de vant til, men han slår fast at polakkerne ikke skal bekymre sig om frosten i år, uanset prognoserne.

SE METEOROLIGISK INSTITUT VEJRUDSIGT HER

Mere kulde fra Polen? Du kan støtte polennu.dk med enten
DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd, tak.