Millioner af euro til kollektiv trafik i polske byer

  Sporvogne_Gdansk_Martin_Bager_gdansknu

  EU har netop givet millioner af euro til at gøre den kollektive trafik mere grøn, og for at give passagererne en bedre rejseoplevelse. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: EU har netop tildelt Polen millioner af euro til forbedringer af kollektiv trafik i Warszawa, Lodz, Poznan og Szczecin.


  Polen har modtaget millioner af euro til kollektiv trafik, under EU-programmet: Infrastruktur og Miljø.
  Programmets formål er at gøre den kollektive trafik mere bæredygtig, at bedre forholdene for de rejsende med korte rejsetider og bedre kommunikation.

  Pengene skal bruges i indeværende budgetår.

  Styrker konkurrenceevne

  EU-kommissær for regionalpolitik, Corina Cretu sagde ved offentliggørelsen af tilsagnet fra EU, at investeringerne vil øge konkurrenceevnen og styrke økonomien i hele landet.

  Busser og sporvogne

  Warszawa har fået 133 millioner euro til indkøb af 85 nye sporvogne, 22 busser samt materiel til vedligeholdelse.

  – Med denne investering, vil 1,8 millioner mennesker blive betjent af det opgraderede transport system i 2016, skriver EU i begrundelsen.

  Ny banegård i Lodz

  I Lodz er det Fabrczyna-banegården der bliver moderniseret for 110,8 millioner euro, hvoraf EU betaler de 85,8 millioner.

  Sporvogne til Szczecin

  I Poznan er bystyret blev tildelt 33,2 millioner zloty til renovering af den kollektive trafik, mens Szczecin har fået 41,7 millioner euro til nye skinnestrækninger og til renovering af eksisterende.

  Pengene er givet under forudsætning af at projekterne afsluttes i år.