Mindst korruption i Estland og Polen af nye EU-lande

  gdansk_fraek_pige_sex_maja_giannoccaro_polen

  Af de ti EU-lande der blev optaget i unionen i 2004, er der mindst korruption i Estland og Polen. Langt mindre end der er i blandt andet Tjekkiet og Slovakiet. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polen og Estland er langt mindre korrupt end Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn, viser den årlige internationale opgørelse over korruption.


  Opgørelsen over korruption i al verdens lande, viser at der er stor forskel på landene i EU. Danmark deler pladsen som verdens mindst korrupte land, sammen med New Zealand.

  Mindst i Estland

  Blandt de nye EU lande der blev medlem af unionen i 2004, er korruptionen mindst udbredt i Estland og Polen. Estland er nummer 22 på listen, mens Polen er nummer 29, lige foran Portugal på 30. pladsen.

  Bulgarien i bund

  Værst ser det ud i Tjekkiet (47), Malta (47) Slovakiet (54) samt Ungarn og Rumænien der deler pladsen som nummer 57. Bulgarien indtager pladsen som nummer 75.

  Gamle medlemmer

  Af de gamle medlemmer af EU er Italien i bund med en plads som nummer 60, mens Finland er nummer 3, Sverige nummer 4 og Norge er det sjette mindst korrupte land i verden.

  SE HELE LISTEN
  Eksternt link: Transparency Index 2016