Minister vil undersøge manualer på ambassader i Danmark

  Mette_Frederiksen

  En manual fra den polske ambassade om det danske arbejdsmarked, får nu beskæftigelsesminister Mette Frederiksen til at kontakte alle EU-ambassade, for at kortlægge hvilken rådgivning de giver til udenlandske virksomheder, der skal arbejde i Danmark. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Den danske beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, vil nu undersøge om andre EU-ambassader end den polske, har kritisable manualer.


  I et samråd onsdag i Folketingets beskæftigelsesudvalg lovede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen at undersøge samtlige EU-ambassader, og forklare dem hvordan det danske arbejdsmarked fungerer.

  Ingen misforståelser

  – Så vi er sikre på, at der ikke er nogle lande, der misforstår, hvad reglerne er, herunder at det, at vi har fagforeninger og en stor organiseringsgrad, er en fundamental del af det danske arbejdsmarked, fortalte Mette Frederiksen.

  – Jeg synes, det er vigtigt, at den polske ambassade såvel som alle andre ambassader i Danmark er bekendt med dansk lovgivning og med de regler, der nu en gang er for det danske arbejdsmarked, sagde Mette Frederiksen.

  Tilfreds med minister

  Beskæftigelsesordfører for Dansk Folkeparti Bent Bøgsted, der havde indkaldt ministeren, er tilfreds.

  – Vi kæmper med social dumping, og så kan det ikke hjælpe, at østlandenes ambassader vejleder om, hvordan man omgår de danske regler på arbejdsmarkedet, siger Bent Bøgsted (DF) til Fagbladet 3F.

  I den polske manual beskrev ambassaden blandt andet, hvordan danske fagforeninger skulle bruge ulovlige midler til at tvinge polske virksomheder til at indgå overenskomst om dansk løn.

  Lovet minister at ændre tekst

  Ministeren forklarede også, at den polske ambassade nu er gået i gang med at rette deres manual for de fejl, der kom frem, efter Fagbladet 3F’s afsløringer.

  – Jeg forstår, at man er blevet oplyst om, at der har været ting, der ikke har været helt korrekte. Og det er der givet tilsagn om, at man er i gang med at revidere, sagde Mette Frederiksen.