Ministrene for sport og finans er de mindst populære i Polen

  Polens_finansminister_Jacek_Rostowski_2

  Polens finansminister Jacek Rostowski er blandt de mindst populære ministre i den nyeste meningsmåling. Foto: Polens finansministerium.


  WARSZAWA: Ny meningsmåling viser, hvilke ministre der er mest poplære, og hvilke polakkerne helst vil af med.


  En meningsmåling fra CBOS viser, at Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski er Polens mest populære minister. Sportsminister Joanna Mucha og finansminister Jacek Rostowski var de mindst populære.

  37 procent vil af med regeringen

  37 af de adspurgte ønskede at få udskiftet hele regeringen ifølge målingen, mens kun fem procent slet ikke ønskede ændringer i den polske regering. 50 procent ønskede nogle af ministrene udskiftet. 70 procent mente dog, at det mest sandsynlige er, at regeringen bliver siddende frem til regeringsperiodens udløb om to år.

  Sikorski mest populær

  På top tre over mest populære ministre var udenrigsminister Radoslaw Sikorski, som blev positivt vurderet af 33 procent af de adspurgte. Kulturminister Bogdan Zdrojewski kom på anden pladsen med 17 procent, og statsminister Donald Tusk fik tredjepladsen med 13 procent.

  Sportsminister mindst populær

  På spørgsmålet om, hvem der var mindst populære kom Polens sportsminister på førstepladsen med 29 procent fulgt af Finansminister Jacek Rostowski med 28 procent. Donald Tusk fik også på det spørgsmål tredjepladsen med 27 procent.