Monrad og Rislund laver ballade i Polen

  Monrad_og_Rislund_Polen_Szczecin

  Søren Rislund, Øyvind Ougaard og Jan Monrad på slap line i Szczecin, Polen. Foto: Iben Molgaard Madsen.


  SZCZECIN: Det populære danske komikerpar, Jan Monrad og Søren Rislund, optrådte i Polen foran flere hundrede danskere, der var til pjank.


  Danske Monrad og Rislund fik godt to hundrede danskere på polsk tændlægebesøg til at trække på smilebåndet og bryde ud i højtlydt latter, lørdag i Szczecin (Stettin) i Polen.

  Tandlæge rejsende

  De danske turister i Polen var rejst med det danske rejsebureau, Dentour, der er en af de største danske aktører, når det gælder tandbehandling i Polen.

  Saft og kraft

  Det danske komikerpar Monrad og Rislund lavede et show på en lille time, og det blev til mange velkendte stemmer fra parrets lange karriere, men også med mange saftige og aktuelle indslag, der gav dybe stød til ikke mindst de danske politikere. Efter komikerparrets show kunne de danske turister feste videre med dans og musik.

  Værd at udforske

  – Jeg synes Polen er spændende, og værd at udforske, selv om jeg kun har været her i området, siger Jan Monrad til polennu.dk efter koncerten.
  Monrad & Rislund blev bakket musikalsk op af Øyvind Ougaard, der ofte optræder sammen med komikerparret.

  Siden 1970’erne

  Duoen står bag utallige udgivelser fra en lang og stor karriere. Monrad og Rislund er et udspring af et samarbejde mellem Jan Monrad, Mik og Tømrerclaus, hvor Jan Monrad optrådte sammen med Mik Schack og Claus Clement Pedersen alias Tømrerclaus. I 1975 kom Søren Rislund med, og gruppen skiftede navn til Totalpetroleum.

  Monrad og Rislund i 1977

  I slutningen af 1970’erne begyndte duoen at optræde under navnet Monrad & Rislund, og har gjort det siden, med undtagelse af en orlovsperiode i 2010, men de er atter tilbage på landevejen med deres flotte fælles shows.

  Altid en succes

  Dentour er en af de største aktører, når det gælder rejser for danskere der vil til Polen. Selskabet arrangerer rejser til Szczecin (Stettin), Berlinka, Gdansk, Wroclaw, Warszawa, Poznan, Krakow, Kolobrzeg og flere andre byer. Det er i stor udstrækning rejser til spa- og wellness ophold, tandlæger og optikere i Polen, men også historiske rejser.

  Gæster med storm

  – Vi har haft fornøjelsen af Monrad og Rislunds underholdning flere gange, og bestilte dem til flere arrangementer, for de tager altid vore gæster med storm, siger Jan Pedersen, Dentour. Og selv om nogle af vores gæster har ømme gummer, så fejler lattermusklerne ikke noget, siger Jan Pedersen til polennu.dk

  Ingen tal

  Jan Pedersen er af konkurrence hensyn ikke meget for at oplyse, hvor mange danskere han transportere til Polen, men det er redaktionen bekendt, at firmaet sender busser hver uge fra både Jylland og Sjælland.

  Regionens prioritet

  – Vi vil satse på spa/wellness og sundhedsforhold, som f.eks. tandlægebesøg, siger Zdzislaw Pawlicki, der er direktør for Vestpommerns (Zachodniopomerska) regionskontor for turisme. Hele Vestpommern og Szczecin-området byder på mange spændende seværdigheder, men vi vil satse på at få flere danske turister til Polen for at få lavet tænder, og pleje krop og sjæl, siger han til polennu.dk.

  Ikke ”bare” Monrad og Rislund

  Rejsebureaet arrangere også andre kulturelle events for danskerne i Szczecin. Peter Vesth, Amin Jensen, Swing Lovers, Keld og Hilda Heick, Flemming Krøll, Richard Ragnvald, Kisser og Søren, Pet Mic’s er bare nogle af navnene, på optrædende artister med Dentour i Szczecin.

  Snart tilbage

  Næste gang Monrad og Rislund optræder i Polen, er den 1. februar, og de er tilbage i Polen 3. maj. Det bliver igen i Szczecin (Stettin), og igen er det Dentour der står bag det festlige indslag.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Monrad og Rislund

  LÆS MERE
  Eksternt link: Dentour