Mordforsøg på borgmester: Fem timers operation slut

  pawel_adamowicz_borgmester_gdansk_livstruende_saaret_knivoverfald

  Den 53-årige borgmester Pawel Adamowicz blev søndag aften angrebet med en kniv, og er efter fem timer på operationsbordet stadig i livsfare. Arkivfoto.


  GDANSK: Operationen af borgmester Pawel Adamowicz er afsluttet efter fem timer. Patienten lever, men er fortsat i en meget kritisk situation, oplyser hospitalet.


  Klokken halv tre natten mellem søndag og mandag, meddelte Gdansk Universitets Hospital på en pressebriefing, at en fem timer lange operation af Pawel Adamowicz netop var afsluttet.

  – Vi har brugt 41 enheder blod. Skaderne var meget voldsomme, der er alvorlige skader på hjerte og pulsåre, siger lægerne.

  – Patienten lever, operationen var vellykket, men hans tilstand er fortsat meget kritisk. De nærmeste timer vil vise os resultatet, sagde lægerne på en pressekonference. Lægerne tilføjede også, at hvis nogen i Polen kunne redde borgmesteren, så var det de specialister der var kaldt til Gdansk – og netop universitets hospital i Gdansk, som har noget af landets mest avancerede udstyr til formålet.

  Besøg på hospitalet

  Hospitalet blev lige inden operationen var afsluttet besøgt af borgmesteren i Sopot Jacek Karnowski, ærkebiskop Slawoj Leszek Glodz, senator Bogdan Borusewicz og viceborgmesteren i Gdansk, Aleksandra Dulkiewicz, der ventes at overtage borgmesterposten foreløbig.

  Had og vold i Polen

  Senator Bogdan Borusewicz langede ud efter den nuværende polske ledelse, som han mener er skyld i drabsforsøget, ved at opildne og til skønne til had og vold i det mere og mere delte Polen.

  Mandag klokken 18 bliver der holdt demonstration og optog i mange polske byer som et resultat af søndagens drabsforsøg. Under mottoet Nej til had og vold, vil polakkerne vise deres medfølelse for den populære Gdansk borgmester.