Ny forening for dansk-polsk film-samarbejde

  maja_giannoccaro_formand_dansk_polsk_film_uffe_pommergaard_nielsen

  Den nye Lech Walesa film af Andrzej Wajda: Walesa – Håbets Mand havde dansk premiere i Grand Teatret i juni. Dansk-polsk Film har indledt et samarbejde med Grand Teatret om at sælge lukkede forestillinger med foredrag om Lech Walesa og Solidarnosc, siger formanden for Dansk-polsk Film, Maja Giannoccaro. Foto: Uffe Pommergaard Nielsen, polennu.dk.


  KØBENHAVN: En ny forening skal sikre og fremme dansk-polsk film-samarbejde.


  Dansk-polsk Film er en ny forening, der skal bygge bro mellem Danmark og Polen på film-området.

  – Vi har arbejdet med tankerne siden november, og har haft sonderinger med førende danske og polske filmfolk, der støtter ideen, siger Maja Giannoccaro, der er den første formand for Dansk-polsk Film. Maja er også freelance fotograf og video-maker for blandt andet polennu.dk.

  Storproducenter af film

  – Polen og Danmark er blandt de lande i verden, der producere flest film. Og selv om filmfolk i Polen og Danmark allerede samarbejder, så er det få danskere der kender til de polske film, ligesom det er få polakker der kender til danske film, siger Maja Giannoccaro.- Og det vil vi lave om på, tilføjer den nye formand.

  Danske og polske undertekster

  Dansk-polsk Film vil også opfordre danske producenter til at forsyne nye film med polske undertekster, ligesom vi vil overbevise de polske producenter, om at gøre brug af danske undertekster, siger Maja Giannoccaro.

  Bredt samarbejde

  Dansk-polsk Film har foreløbig etableret samarbejde med Det polske Filminstitut, det danske Filminstitut, Gdynia Filmskole, Grand Teatret i København og Danmarks ambassade i Polen.

  LÆS MERE
  Facebook: Dansk-polsk Film

  KONTAKT
  E-mail: Dansk-polsk Film – info@danskpolskfilm.dk