Ny lavprislufthavn er den niende dårligste i Europa

Modlin_lufthavn

En velbesøgt hjemmeside der hedder ’Guide til at sove i en lufthavn’, har rated de europæiske lufthavne.

Den nyåbnede Modlin Lufthavn, der er baseret på lavprisflyselskaber, er rangeret som den 9. ringeste i Europa.

- Der var ikke nok pladser ved indgangen til det antal mennesker, der skule med flyet. Vores fly blev forsinket, og ventetiden var ulidelig, står der blandt andet på hjemmesiden.

Paris værst

Paris Beauvais-Tille lufthavnen, der er en af tre i den franske hovedstad, blev rangeret som den værste i Europa, og med Frankfurt Hahn lufthavnen på andenpladsen, og den italienske Bergamo Orio al Serio er den tredje værste ifølge rankingen.

Afviser kritik

Modlin lufthavnens talskvinde Magdalena Bojarska, siger til Polsk Radio, at rankingen er lavet uden at skele til, hvad der er lufthavnens formål.

- Det er ikke et sted, hvor du skal bruge en masse tid, siger hun. Der er ikke gode steder at sove, men der er heller ikke behov for det, for vi har ikke natflyvninger.

Åbnet og lukket i 2012

Lufthavnen i Modlin ligger cirka 40 km fra Warszawa. Den åbnede første gang i sommer 2012, men blev lukket et par måneder senere, da der var revner i landingsbanen, og myndigheder inddrog tilladelsen til at bruge banen.

Kun Ryanair

Lufthavnen åbnede igen i juli 2013, efter omfattende reparationer. Det er kun Ryanair der benytter lufthavnen, selv om det også var meningen at Wizz Air skulle bruge den nye lufthavn. Problemerne med Modlin og et godt tilbud i Warszawa Chopin lufthavn har betydet, at Wizz Air har droppet Modlin.