Ny måling: EP-valg 2019 i Polen

  ep_valg

  De fem partier bag Europa-listen, der er tilhænger af det europæiske samarbejde, står fortsat til sejr ved søndagens EP-valg i Polen.


  WARSZAWA: Europalisten øger forspringet overfor regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS). Den kontroversielle Korwin er sammen med det nye parti Forår over spærregrænsen. Målingen er gennemført onsdag og torsdag, og er den sidste før valget.


  Europa-listen er fortsat i front, men den kontroversielle Korwin med Konfedracja-listen er for første gang over spærregrænsen. Robert Biedrons nye parti holder sig over spærregrænsen. Det er den sidste måling, før valget på søndag. Lørdag er det forbudt for partierne at føre kampagne og tale om politik. Dagen før et valg i Polen er der altid en lovbestemt “valg-tavsheds-døgn” før selve valghandlingen.

  Meningsmålingerne i Polen går i alle retninger, og vi har derfor valgt at bringe gennemsnittet af samtlige polske meningsmålinger de seneste fire uger, nederst i artiklen.

  Seneste måling

  Europa-listen (KE): 42,51 procent
  Lov og Retfærdighed (PiS): 36,32 procent
  Konfederacja (Korwin): 7,23 procent
  Forår (Wiosna): 7,02 procent

  Under spærregrænsen

  ’15 Kukiz: 4,91 procent
  Razem, Unia med flere: 1,71 procent

  Gennemført: 22. – 23. maj/IBSP
  Valgdeltagelse ikke opgjort ved denne måling.

  Gennemsnit seneste fire uger

  Herunder finder du gennemsnittet af samtlige polske meningsmålinger, der er gennemført de seneste fire uger.

  Lov og Retfærdighed (PiS): 37,9 procent
  Europa-listen (KE): 34,9 procent
  Forår (Wiosna): 8,9 procent
  ’15 Kukiz: 5,5 procent
  Konfederacja (Korwin): 4,7 procent
  Razem, Unia med flere: 2,7 procent

  Afgørende spærregrænse

  Spærregrænsen i Polen er på 5 procent, og 8 procent for fælles lister. Europa-listen er en koalition med fem partier, der vil stå sammen mod regeringspartiets kontroversielle EU-politik og for et demokratisk Polen. De fem partier i Europa-listen er Borgernes Platform (PO), Det Polske Bondeparti (PSL), Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD), Moderne Polen og De Grønne.