Nye corona-regler og udgangsforbud på vej i Polen

Mandag er de polske corona-tal relativt lave. 25 procent af test er positive. Arkivfoto.

WARSZAWA: Fredag ventes den polske regering at erklære hele Polen for rød corona-zone, og der ventes regulært udgangsforbud for børn, unge og gamle.


Smittetallet i Polen stiger voldsomt, og er nu oppe på det danske niveau. Men smitte-spredningen går stærkt, meget stærkt. Der er mangel på læger og senge til det stigende antal covid-19 syge. Derfor ventes den polske regering fredag, at erklærer hele Polen for såkaldt rød corona-zone.

Cafeer og restauranter lukker

Ifølge oplysninger som polennu.dk er kommet i besiddelse af, betyder det at forsamlingsloftet nu bliver sat ned til 5 personer. Der er også forlydender om, at cafeer og restauranter tvinges til at lukke eller ikke at have gæster indendørs.

Udgangsforbud

Det ventes også, at de ældste klasser i folkeskolen skal blive hjemme, og det ventes at børn og unge kun må færdes uden for hjemmet mellem klokken 9 og 15, medmindre de er sammen med voksnes.

Polakker der er godt oppe i alderen, får forbud mod at gå udendørs, og en særlige frivillige ordning, skal sikre seniorernes indkøb.

Ikke officielt

Det skal understreges, at det ikke er bestemmelser der er indført. Men ifølge uofficielle kilder, er det hvad der er i vente i løbet af dagen, og gældende fra lørdag. polennu.dk har tillid til disse kilder, men vi understreger at det alene er tale om pålidelige rygter. I Polen kan alt ske for tiden.

Det ventes af de nye regler skal gælde i foreløbig to uger.

Aktuelle røde og gule corona-zoner i Polen. Fredag ventes hele landet at blive rød corona-zone.

Mere corona-nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.