Nye skrappe corona-regler efter smittestigning

Lørdag er de polske corona-dødstal igen høje. 30 procent af alle covid-19 test er positive. Udviklingen i smittespredning er fortsat værst i Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens statsminister og sundhedsminister har netop meddelt, at hele Polen nu er gul corona-zone. Nyt krav om mundbind overalt i det offentlige rum.


Polens statsminister Mateusz Morawiecki og sundhedsminister, har på et pressemøde meddelt nye og skrappere regler i forbindelse med corona-pandemien. Der er nu – fra lørdag – indført krav om tildækning af næse og mund – over hele Polen og overalt udendørs. Samtidig er hele Polen nu blevet til en gul zone, med undtagelse af de steder der er hårdere ramt; nemlig de røde. Mere end 40 nye områder er nu på listen over røde zoner.

Polen har nu kun gule og røde zoner. Ingen er længere blå.

Sundhedsministeriet 8. oktober 2020.

Hvad er begrænsningerne i den gule zone?

I den gule zone skal der være 4 kvadratmeter til hver deltager i forbindelse med messer, udstillinger, kongresser eller konferencer. Der er også en grænse for folk i fitnesscentre – her er kravet 7 kvadratmeter til hver gæst. I biografer må der maksimalt være en person for hver fire biografstole. Der må højest være 100 personer til familiesammenkomster.

Rød zone

I de røde zoner er det forbudt at gennemføre kongresser og messer, drift af helsecentre og forlystelsesparker. I fitnesscentrene skal der være 10 kvadratmeter til hver. I biografer må kun være fjerde sæde være besat. I kirker og andre hellige steder skal hver anden stol stå tom. Dog maksimalt 150 personer. Antallet af mennesker, der må deltage i familiefester og bryllupper er 50. Overalt i det offentlige rum skal næse og mund være tildækket.

Lukker klokken 22.00

I røde zoner skal barer og restauranter nu lukke kl. 22.00, da sommersæsonens afslutning kan øge smittespredningen indendørs.

Antallet af corona-dødsfald i Europa

Mere nyt fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.