Nyheder og historier fra dansk medie slettet af Facebook

Alle link og delinger af indhold fra polennu.dk er slettet af Facebook. Mere end ti års indhold er forsvundet. Men fra mandag blev det igen muligt at dele opslag fra polennu.dk på Facebook. Grafik: PN.

KØBENHAVN: Nyheder og flere års historier og link fra førende uafhængigt dansk medie er blokeret og slettet af Facebook.


Flere års historier og alle links fra polennu.dk er blevet slettet af Facebook. Der er ingen forklaring på hvordan det kunne ske, men fra mandag kunne polennu.dk læsere atter dele links fra mediet på Facebook.

Slettet af Facebook i sidste uge

Fra torsdag i sidste uge fik polennu.dk læsere, der har slået link op fra mediet, en besked fra Facebook om at et indlæg er blokeret. Sammen med sletningen fulgte en masse valgmuligheder, der kunne give et svar på, hvorfor indlægget er slettet. Men sletningen gælder alle Facebook opslag fra polennu.dk i de mere end ti år, polennu.dk har været at finde på Facebook. Der er fortsat ingen klarhed over, hvad der er årsagen til sletningen og blokeringen.

Sletningerne begyndte torsdag, lige efter at flere personer med relation til polennu.dk havde udtalt sig til flere danske medier om det anspændte forhold mellem Polen og Ukraine.

LINK: Polen stopper med at sende våben til Ukraine efter kornstrid

– Vi har heldigvis vores primære trafik direkte og via Google, og er ikke afhængige af links fra Facebook, men det kan være et problem for vore læsere, og så er da et seriøst demokratisk problem, at et medie som Facebook bare kan blokere og slette link som det passer dem, siger chefredaktør Jens Mørch, polennu.dk.

Slettet af Facebook og ikke et pressenævn

– Vi arbejder under den danske medieansvarslov, og alt vores indhold kan indbringes for Pressenævnet. Vi gør en stor dyd ud af at være troværdige og uafhængige. Men Facebook har tilsyneladende sit helt eget ”digitale pressenævn”.

– Det vigtigste er, at vores læsere nu igen kan dele link fra polennu.dk på Facebook. Vi vil ikke granske mere i det, men vi skylder vores læsere en forklaring. Og den er hermed givet, siger redaktøren.

polennu.dk leverede den første nyhed om Polen og polakkerne på dansk, den 17. oktober 2008.

 

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.