Nyt parti i Polen holder stiftende kongres i december

  Joanna_Kluzik-Rostowska_mens_hun_var_med_i_PiS

  Joanna Kluzik-Rostowska sammen med Jaroslaw Kaczynski mens de to endnu var tætte samarbejdspartnere. Det sluttede i midten af november. Arkivfoto.


  KRAKOW: Joanna Kluzik-Rostowska, der indtil for nylig var en af PiS og Jaroslaw Kaczynskis topfolk, stifter partiet ’Polen kommer Først’ den 12. december.


  Joanna Kluzik-Rostowska bliver formentlig ny formand for partiet ’Polen kommer Først’, der stiftes den 12. december, oplyste stedfortræder Elzbieta Jakubiak for den nye gruppe i Sejmen af samme navn, der består af tidligere PiS-medlemmer.

  Hovedarkitekt

  Joanna Kluzik-Rostowska var arkitekten bag Jaroslaw Kaczynskis succesfulde præsidentvalgkamp, som blev et meget tæt løb med den valgte præsident, Bronislaw Komorowski.

  I midten af november blev Joanna Kluzik-Rostowska smidt ud af PiS-partiet. Navnet til partiet ’Polen kommer Først’ er en modvægt til PiS partiet, hvor udbryderne mener, at Kaczynskis interesser i PiS mere var af personlig karakter, end for at skabe et bedre Polen.

  16 medlemmer i Sejmen

  16 medlemmer af Sejmen ventes at blive en del af det nye parti, der vil afsløre sit politiske program på kongressen den 12. december, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  PiS og Kaczynski har nu 148 ud af Sejmens 460 pladser.