Nyt parti vil få plads i det polske parlament

Partiformand Szymon Hołownia.

WARSZAWA: Den fravalgte præsidentkandidat Szymon Hołownia, ville komme i parlamentet med sin nye bevægelse, hvis der var valg i dag.


Den uafhængige præsidentkandidat, Szymon Hołownia, der fik tredje flest, stemmer ved præsidentvalgets første runde sidste søndag, vil blive valgt ind i det polske parlament, hvis der var valg.

Hołownia meddelte under præsidentvalg-kampagnen, at han ville lave en bevægelse med navnet Polen 2050. Og det er ikke nogen dum ide, hvis man skal tro en IBRiS-undersøgelse der er gennemført den 4. juli. I målingen står han til at få tredje flest stemmer, nemlig 11,9 procent.

Regering mister flertal

Undersøgelsen viser også, at Kaczynskis regeringsparti (Forenede Højre) mister flertallet i det polske parlament.

  • PiS (Forenet Højre) – 38 procent
  • PO – 23,6 procent
  • Polen 2050 – 11,9 procent.
  • Venstre – 7,3 procent,
  • Konføderationen – 7,3 procent.
  • PSL – 5,2 procent
  • Ved ikke 7 procent

Valgdeltagelse 49,85

Der blev senest holdt parlamentsvalg sidste efterår, men på søndag er der anden og afgørende valgrunde af præsidentvalget.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig.
Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.