Officielt: Andrzej Duda fortsætter som præsident

praesident_andrzej_duda_koebenhavn_polennu
Polens præsident Andrzej Duda og hans hustru Agata Kornhauser-Duda får fem år mere i præsidentpaladser, oplyser valgkommissionen i Polen. Foto: Lars Møller.

WARSZAWA: Med næsten alle stemmerne talt op, har præsident Andrzej Duda vundet over sin rival borgmester Rafal Trzaskowski.


99,7 procent af stemmerne er talt op efter søndagens præsidentvalg i Polen, og valgkommissionen har meddelt det optalte resultat.

Andrzej Duda har fået 51,21 procent af stemmerne mod 48,79 til Rafal Trzaskowski.

Valgdeltagelsen var på 68,12 procent, oplyser valgkommissionen mandag morgen.

Opdateres.

Mere om præsident-valget i Polen?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig.
Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.