Oppositions-parti ni procent foran regeringspartiet

  Jaroslaw_Kaczynski_genvalgt_polennu

  Jaroslaw Kaczynski skuer efter en valgsejr i efteråret 2015, når der igen er valg til parlamentet i Polen. Foto: Majamaja Giannoccaro, polennu.dk.


  WARSZAWA: En ny meningsmåling viser, at Lov og Retfærdighedspartiet har øget deres forspring fra regeringspartiet til ni procent.


  Hvis der var valg i dag i Polen, ville Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) med Jaroslaw Kaczynski i spidsen, blive Polens absolutte største parti. Jaroslaw Kaczynski var polsk statsminister fra 2005 – 2007, og tvillingbror til præsident Lech Kaczynski der omkom den 10. april 2010 ved Smolensk i Rusland.

  Stor tilbagegang

  En ny Millward Brown måling viser, at kun 26 procent af polakkerne vil støtte den siddende statsminister Donald Tusk og hans parti, Borgernes Platform (PO). Det er en tilbagegang på seks procent i forhold til maj måned.

  35 procent

  Oppositionspartiet PiS har i samme periode øget sit forspring til regeringspartiet med fire procent, så 35 procent af polakkerne vil stemme på partiet, hvis der var valg i dag.

  Det socialdemokratiske parti, SLD, får 10 procents opbakning i målingen, mens Palikot-bevægelsen får 6 procent, og regeringens koalitionspartner, det Polske Bondeparti (PSL) får opbakning fra 5 procent af polakkerne.