OSCE-resolution: Rusland begår folkedrab i Ukraine

Rusland begår folkemord i Ukraine, fastslår OSCE politikerne på deres møde i Bukarest. Også Moldova og Mellemøsten er på dagsorden i Rumænien. Foto: Антон Глушко.

BUKAREST: Den europæiske organisation for sikkerhed og samarbejde OSCE, har i en resolution fastslået at Rusland begår folkedrab i Ukraine.


Rusland begår folkedrab i Ukraine – det er har den europæiske organisation for sikkerhed og samarbejde OSCE, netop besluttet på den årlige forsamling, i år i Bukarest. Det skriver det polske nyhedsbureau PAP med henvisning til ukrainske medier.

Ifølge medierne, stemte de europæiske repræsentanter enstemmigt for en resolution, der fordømmer Rusland for 10 års krig, og betragter handlingerne under invasionen som folkedrab på det ukrainske folk.

(Fortsættes under)

Putin sætter dagsorden på sikkerheds konference

Moldova bekymring

Der blev også stemt om en resolution fra moldoverne, om en “forværring af menneskerettighedssituationen i Transdnestrien-regionen i Republikken Moldova”.

OSCE’s årlige parlamentariske forsamlings gennemføres for 31. gang. Den begyndte lørdag og fortsætter til onsdag i den kommende uge. Deltagerne i mødet fokuserer på sikkerhedsproblemer i regionen, og med et særligt fokus rettet mod Ukraine, Moldova og Mellemøsten.

På mødet i Bukarest deltager 250 politikere fra Europa, Nordamerika og Centralasien. Rumænien har nægtet at tillade indrejse for delegationer fra Rusland og Hviderusland/Belarus.

Polen og folkedrab i Ukraine

Polen er repræsenteret af parlamentsmedlemmerne Barbara Bartuś og Radosław Fogiel, samt senatorerne Kazimierz Kleina og Grzegorz Bierecki, der også stemte for resolution om Ruslands folkedrab i Ukraine.

LINK: OSCE-møde i Bukarest

Vi har fravalgt en betalingsmur til vores indehold, for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde med et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905 eller direkte til vores bank: Danske Bank: 4315 – Konto: 0012245351. Det vil være en stor hjælp! På forhånd, tak!