Otte døde i mineulykke

  andrzej_duda_lars_moeller_polennu
  Præsident Andrzej Duda har uventet hastegodkendt en lov om en kommission, der kan forhindre politiske modstandere mod at stille op til årets parlamentsvalg. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

  Polens præsident Andrzej Duda besøger torsdag minen i det sydvestlige Polen, hvor otte minearbejdere er omkommet. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


  WROCLAW: Redningsfolk fandt i nat de savnede minearbejdere efter en 24 timer lang redningsaktion. Tabstallet er nu oppe på otte.


  De savnede minearbejdere efter ulykken i Rudna minen blev i nat fundet. De var døde. Det betyder at tabstallet for ulykken nu er oppe på otte.

  Onsdag var Polens statsminister på stedet for at love støtte til redningsarbejdet og til de efterladte. Torsdag besøger Polens præsident Andrzej Duda minen i Polkowice i det sydvestlige Polen.

  Værste ulykke i 55 år

  Direktøren for det statsejede kobbermineselskab KGHM Pawel Markowski sagde, at det var den værste ulykke i 55 år i en af selskabets miner.

  – Redningsaktionen stod på i 24 timer, vi gjorde alt hvad vi kunne for at redde minearbejderne, sagde direktøren, der samtidig lovede støtte til de efterladte.