Otte ud af ti polske husstande bruger internet

  Kontakt polennu.dk Maja_Giannoccaro_polennu
  Kontakt polennu.dk

  Polske familier med børn, og polakker i byerne er de flittigste brugere af internettet, oplyser det officielle polske statistikkontor GUS. Foto: Maja Giannoccaro.


  WARSZAWA: Næste otte ud af ti polske husstande har nu mindst én computer og adgang til internet.


  Næsten 10 millioner polske husstande, eller 77,1 procent, har mindst én computer. Det viser den seneste opgørelse fra Polens nationale statistik kontor GUS. Det er en stigning på 3 procent i forhold til året før.

  Børn og byer

  Væksten i brugen af internettet er største i børnefamilier og i byerne, hedder det i den officielle opgørelse.

  GUS oplyser også, at 74,8 procent af de polske husstande har internetforbindelse, mens 71,1 procent har adgang til internettet via bredbånd. I 2013 var tallene 71,9 procent og 68,8 procent.

  Mest til e-mail

  53 procent af polakker i aldersgruppen fra 16 til 74 år bruger nettet til at tjekke e-mail, 50 procent søger informationer om vare og tjenesteydelser, mens hele 47 procent også køber og downloader bøger og magasiner.

  Tøj og sportsudstyr

  En ud af tre af de adspurgte sagde også, at de handlet via internettet. Det er mest tøj og sportsudstyr, som polakkerne har købt via nettet de seneste 12 måneder.

  Sociale medier til de unge

  De unge polakker mellem 12 og 15 år, bruger primært nettet til chat og på de sociale medier, når de er online.

  Har fravalgt cyberspace

  Af de polakker der har fravalgt internettet, siger 59 procent, at de ikke har behov for internettet, mens 44,8 procent oplyser, at de ikke har de nødvendige færdigheder. 28,7 procent synes en computer koster for mange penge, mens 22,4 procent synes det er for dyrt at være på internettet.