Over en halv million polakker til demonstration

De regeringskontrollerede myndigheder siger der kun var 100.000 til demonstrationen. Arrangørerne og byen siger en million, og en optælling fra det frie medie onet.pl, fastslår at antallet er mellem 600 og 800 tusinde. Foto: Twitter.

WARSZAWA: Over en halv million polakker deltog søndag i demonstration mod regeringen. En million hjerters march.


Over en halv million polakker var søndag på gaden til demonstration i Warszawa. En Million Hjerters March, blev demonstrationen mod regering kaldt. Det er oppositionen, anført af Donald Tusk, der står bag initiativet.

Over en halv million

Arrangørerne mener, at der var over en million deltagere. Det samme hævder bystyret i den polske hovedstad, men den ekstremt regeringskontrollerede tv-station TVP, mener at der var cirka 100.000 deltagere. Politiet – der er hårdt styret af regeringen og justitsministeren, mener også kun at der var cirka 100.000 deltagere.

Det frie medie onet.pl, har opgjort antallet af deltagere til mellem 600.000 – 800.000 deltagere. Der var flere til denne demonstration, end der var til 4. juni demonstrationen, skriver onet.pl.

Oppositionsleder, tidligere statsminister og EU-præsident Donald Tusk, sagde i sin tale, at det er en virkelig unik demonstration.

Handler ikke om rekorder

– Og det handler ikke om Guinness rekorder, det handler ikke om det er den største politiske manifestation i Polens historie, det er bestemt den største politiske forsamling, sagde Donald Tusk.

– Jeg har aldrig været så udmattet af at smile før, sagde Donald Tusk sammen med en opfordring til polakkerne om at stemme – for fremtidige generationers skyld.

– Jeg vil love jer at afslutte den polsk-polske krig dagen efter valget, sagde Donald Tusk.

Der er valg i Polen den 15. oktober, og retorikken forud for valget bliver mere og mere aggressiv. På det regeringskontrollerede TVP udstilles Donald Tusk som en tysker og Putin-venlig polak. Der bliver heller ingen debatter mellem de to partileder, regeringspartiet Jaroslaw Kaczynski og oppositionens Donald Tusk.