Partimedlemmer fra regeringsparti skifter til udbryder

  Lukasz_Gibala

  Lukasz Gibala har skiftet fra partiet Borgernes Platform til Palikot-bevægelsen, og flere andre partimedlemmer vil gøre det samme, siger han. Foto: Gibala.


  KRAKOW: Lukasz Gibala har skiftet fra partiet Borgernes Platform til Palikot-bevægelsen, som også kommer fra det største regeringsparti.


  Lukasz Gibala, der er valgt til Sejmen i Krakow, og i som i sidste uge meldte sig ud, og skiftede til rivalen, Palikot-bevægelsen, siger at flere partimedlemmer fra Borgernes Platform, over at følge ham.

  – Over en halv snes medlemmer fra den liberale fløj i Borgernes Platform i Krakow ønsker at gå over til Palikot bevægelse, siger Lukasz Gibala.

  Overraskende valg

  Palikot bevægelsen, der er stiftet af Janusz Palikot som ligeledes brød med Borgernes Platform sidste år, fik et overraskende godt valg i oktober år. Partiet fik 10 procent af stemmerne, og står nu i målingerne til 12 procent.

  Stor medieinteresse

  Valget af Palikot-bevægelsen gav anledning til stor medieomtale, da partiet fik valgt Polens første erklærede homoseksuelle ind i parlamentet (Robert Biedron fra Gdynia) og Europas første transseksuelle medlem af et parlament (Anna Grodzka fra Krakow).

  Bekræftes

  Antoni Fijak, der er formand for Borgernes Platform i den Malopolska regionen, bekræfter at et antal parlamentsmedlemmer flytter til Palikot, men siger:

  – Der er ingen tegn på, at det er over et dusin.