Partimedlemmer smidt ud for kritik af ledelsen

  Elzbieta-Jakubiak-og-Jaroslaw-Kaczynski

  Sejmen-medlem for Lov og Retfærdighedspartiet Elzbieta Jakubiak (th.) er blevet ekskluderet af partiet efter kritik af partiformanden Jaroslaw Kaczynski.


  WARSZAWA: Splittelsen i den polske opposition, Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) fortsætter. To fremtrædende partimedlemmer er ekskluderet.


  I forgårs kunne Sejmen-medlem for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) Elzbieta Jakubiak, læse i de polske medier at hun var smidt ud af partiet. Først troede hun ikke på oplysningen, men efter et møde med partiets ledelse i går, ligger det nu fast, at hun ikke længere er medlem af PiS.

  Tidligere sportsminister

  Elzbieta Jakubiak, der er tidligere sportsminister, har offentligt kritiseret Jaroslaw Kaczynskis stil efter, at han tabte præsidentvalget den 4. juli til Bronislaw Komorowski. Elzbieta Jakubiak har traditionelt været kendt for at være en solid støtte for formanden og medstifteren af partiet Jaroslaw Kaczynski.

  Loyalitet

  -I disse vanskelige tider skal man være loyal, sagde lederen af Lov og Retfærdighedspartiet gruppen i Sejmen Mariusz Blaszczak i går eftermiddag, som en kommentar til eksklusionen.

  Mariusz Blaszczak understregede, at åben kritik af partiledelsen ikke vil blive tolereret.

  MEP også smidt ud

  Tidligere på ugen blev også medlem af Europaparlamentet for Lov og Retfærdighedspartiet, Marek Migalski, smidt ud af partiet efter kritik af partiformanden Jaroslaw Kaczynski.

  Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) har ikke vundet et valg i Polen siden 2005.