PiS kræver ministers afgang for tog-rod

  grabarczyk_111

  Cezary Grabarczyk, der er minister for infrastruktur, forsvarede sig med at Polen er ved at skabe nye jernbanestationer, bygge nye motorveje og terminaler i lufthavnene. Foto: www.min.gov.pl


  WARSZAWA: Polens minister for infrastruktur, Cezary Grabarczyk, skal afskediges, hvis det står til Lov og Retfærdighedspartiet der har krævet hans afgang i Sejmen.


  En fyring af den nuværende polske minister for infrastrultur, Cezary Grabarczyk, er kommet på tale, efter at Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) har rejst kravet i Sejmen. Forleden var der flere timers debat om ministeren, der får ansvaret for det omfattende rod i de polske jernbaner.

  Dette er det tredje formelle forsøg på at fyre ministeren.

  PiS mest kritisk

  PiS parlamentsmedlemmerne er de mest kritiske over for ministeren Cezary Grabarczyk. Zbigniew Girzycki klandrede mest ministeren Grabarczyk for hans manglede initiativ. Girzycki tale varede endda i 40 minutter.

  Dæmper kritikken

  Statsminister Donald Tusk forsvarede sin minister i Sejmen, og Cezary Grabarczyk forsøgte at imødekomme kritikken ved at fortæller, at der er sket meget under hans tid.

  – Polen jo er ved at skabe nye jernbanestationer, at bygge motorveje og terminaler i lufthavnene, sagde den pressede minister.

  Debatten fortsætter.