Polakkerne og danskerne føler sig som europæere

  maja_demo_eu_2017

  Glæden for EU i Polen kan ikke alene ses på gaderne i disse dage. En Eurostat undersøgelse viser, at de fleste danskere og polakker føler sig som EU-borgere. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Langt de fleste danskere og polakker føler sig som europæere, viser en ny undersøgelse. Tjekkerne, grækerne og italienerne gør ikke.


  En ny Eurostat undersøgelse om borgernes følelse af at være EU-borgere i de medlemslande, viser at polakker og danskere stort set er lige glad for EU. 82 procent af Danmarks borgere føler at de er europæere, mens det for Polens vedkommende er 80 procent af indbyggerne. I toppen af listen er Luxembourg med 89 procent og Irland med 82 procent, som Danmark.

  Italien og Tjekket i bund

  I bunden af listen er Grækenland, hvor kun 48 procent føler sig som europæere. I bunden finder vi også Tjekkiet med 57 procent, Bulgarien 55 procent og Italien med 53 procent. Undersøgelsen er lavet efter det britiske nej til fortsat EU medlemskab, men alligevel føler 54 procent af briterne stadig som europæere.

  Siden 1973

  Undersøgelsen gennemføres to gange om året, og det er den blevet siden 1973, da blandt andet Danmark og England blev medlemmer af EU.

  SE LISTEN
  polennu.dk: Føler du dig som EU-borger?