Polakkerne vil have ny formand for parlamentet

  Radek_Sikorski_mest_populær_i_Polen_polennu

  Et flertal af polakkerne kræver nu Radek Sikorskis afgang som formand for Sejmen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Et flertal af polakkerne vil af med formanden for parlamentet, Radek Sikorski efter flere skandaler, viser en ny måling.


  Polens udenrigsminister gennem syv år, og nu formand for parlamentet Radek Sikorski, skal gå af som formand for Sejmen. Det mener et flertal af polakker oven på en række afsløringer om fusk med rejseafregninger for parlamentsmedlemmer.

  58 procent i mod

  Det er det respekterede dagblad Rzeczpospolita der onsdag bragte nyheden om, at 58 procent af polakkerne mener han skal træde tilbage.

  Madrid-skandale

  Kravet kommer i kølvandet på afsløringen af tre parlamentsmedlemmer, der havde taget discountfly til møder i Madrid, men havde hævet kørselspenge, som om de selv havde kørt strækningen.

  Formand i knibe?

  Sagen førte til et øget fokus på parlamentsmedlemmernes rejseafregninger, og det har givet den nyvalgte Sejmen formand problemer. Sikorski har nemlig fået refunderet omkostninger til 90.000 km kørte kilometer i egen bil til parlamentarisk arbejde, selv om kilometertælleren i hans egen bil – ifølge bladet Fakt – kun viser at han har kørt en tredjedel. Og selv om, formanden ved flere lejligheder har brugt sin tjeneste bil til strækningerne.