Polen bliver først i Europa med nye Boeing-fly

  LOT_først_med_ny_flytype

  Polsk LOT bliver det første flyselskab i Europa der får den nye flytype Boeing 787 Dreamliner. Foto: Boeing.


  WARSZAWA: Polens nationale flyselskab LOT, bliver først i Europa med Boeings nye flytype 787 Dreamliner. LOT har bestilt otte fly, der ventes leveret i 2015.


  Det polske luftfartsselskab LOT bliver det første i Europa, der kan byde flypassagerer velkomne i Boeing-fabrikkernes nye generation af fly, Boeing 787 Dreamliner.

  LOT får den første maskine allerede til næste år, og det ventes at alle otte fly, som Polen har bestilt, er leveret i 2015. Der er dog taget en række forbehold for leveringen af alle otte maskiner.

  Første fly til Japan

  Boeing har meddelt, at produktionen af den nye Boeing 787 nu forløber som planlagt, efter en del startvanskeligheder. Det første fly af typen bliver leveret inden udgangen af i år, og det bliver det japanske selskab ANA All Nippon Airways, der kan prale med at være verdens første med 787’eren.

  To år forsinket

  Startvanskeligheder med den nye flytype har forsinket udviklingen med to år. Men flyet er populært inden det første er i luften. Indtil nu har Boeing modtaget over 900 ordrer på det nye 787 Dreamliner.

  Ny indsats efter tab

  Det polske LOT kunne, i lighed med andre luftfartsselskaber, præsentere et meget dårligt regnskab for 2009. Men frem for blot at skære ned, har det polske luftfartsselskabs ledelse valgt at omorganise, og satse på nye flytyper og nye ruter.

  LOT er i denne måned begyndt at flyve mellem Warszawa og Beirut med forbindelse fra København.