Polen bliver vært for Mr. Gay Europe næste år

  demo_warszawa_domstol_16_juli_2017

  I august næste år vil der atter være optog i Polen, og formentlig i Warszawa. Billedet er dog fra demonstrationerne mod retsreformerne i juli. Polen var det første land i Europa der tillod homoseksualitet. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polen var det første land i Europa der gjorde homoseksualitet lovlig. Nu bliver landet vært for det som arrangørerne betegner som det største LGBT-arrangement i Europa.


  I 1932 blev Polen det første land i Europa, der tillod homoseksualitet. Et år efter blev det tilladt i Danmark. I august næste år er Polen vært for Mr. Gay Europe konkurrencen

  Mr Gay Europe 2018 bliver afholdt i begyndelsen af august, og arrangøren regner med at det vil finde sted i Warszawa.

  Hvorfor Polen?

  – Ved at lægge Mr Gay Europe 2018 i Polen ønsker vi at sende en meddelelse til homoseksuelle i Europa; at vi skal stå skulder ved skulder og støtte vores brødre og søstre over hele kontinentet, siger MGE Præsident, Tore Aasheim.

  Og i Polen er der også stor tilfredshed med arrangementet.

  – At blive bedt om at arrangere en sådan prestigefyldt og stor LGBT-begivenhed i Polen er en stor ære. Jeg vil gerne takke hele Mr Gay Europe holdet for deres tillid og støtte. Vi vil gøre vore bedste for at gøre konkurrencen til en succes, siger den nationale direktør for Gay Poland, Pawel Zabilski.


  LÆS MERE
  Eksternt link: Polen vært for Mr Gay