Polen er blandt verdens sikreste og roligste lande

  polske_børn_skole_maja_giannoccaro_polen_polennu

  Det er mere sikkert at være i Polen end i England, Spanien, Italien og mange andre lande, viser årets Global Peace Index. Polen er nummer 23 på listen, og Danmark er på andenpladsen efter Island. Foto: Maja Giannoccaro, MAJA G.


  KØBENHAVN: Polen er i den bedste kategori som et af verdens sikreste lande, viser årets Global Peace Index.


  I den seneste udgave af Global Peace Index, der hvert år opgør hvor sikre landene i verden er, er Polen med i den bedste sikkerheds-kategori: Meget høj.

  Nummer 23

  Polen er det 23. mest sikre land at opholde sig i, foran lande som Spanien (26), Italien (34), Letland (39), England (47), Frankrig (48) og Grækenland (88).

  Det mest usikre sted

  I årets index er Syrien det værste sted at opholde sig ud af de 162 nationer der er med i opgørelsen, og i sikkerheds-kategorien: Meget lav, får syrerne følgeskab af Rusland der indtager en plads som nummer 152. Ukraine er nummer 141 på listen.

  USA er i sikkerheds-kategorien: Medium med en placering som nummer 101.

  Danmark nummer 2

  Det sikreste sted i verden er ifølge Global Peace Index 2014 Island, og på andenpladsen er det Danmark efterfulgt af Østrig. Norge er nummer 10 og Sverige deler 11. pladsen med Tjekkiet.

  Respekteret og uvildig

  Global Peace Index er den mest respekterede og uvildige analyse af sikkerhedssituationen og kriminaliteten i 162 af verdens nationer. Læs eller download hele rapporten med beskrivelse af de metoder der er anvendt på nedenstående link.

  LÆS RAPPORT
  Polennu.dk: 2014 Global Peace Index (engelsk)