Polen er blevet en rigere nation

  Limosineservice_i_Krakow

  Det går fremad i Polen, og velstanden er øget det seneste år. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  LONDON: Polen er blevet rigere, og er rykket op på en 31. plads når det gælder velstand og rigdom. Danmark er nummer 4 på listen.


  Polen er nummer 31 på den globale liste over velstand i 2014. Norge topper listen, mens Danmark har en plads som nummer 4.

  Tre pladser op

  For et år siden var Polen nummer 34 på listen, der udgives af det britiske Legatum Institute. Opgørelsen omfatter 142 lande, der tilsammen tegner sig for 99 procent af verdens samlede bruttonationalprodukt.

  Nummer to på listen er Schweiz, efterfulgt af New Zealand – og med Danmark på fjerde pladsen. Slovenien og Tjekkiet er også rykket opad listen, til henholdsvis nummer 24 og 29.

  Tilfredse, men..

  Undersøgelsen viser også, at 69,1 procent af polakkerne er tilfreds med levestandarden, og 79,9 procent mener, at Polen er et godt sted at starte en virksomhed.

  88 procent af polakkerne har tillid til Polens forsvar, mens 69,5 procent af polakkerne mener, at virksomheder og det officielle Polen er korrupt. Kun 43 procent af polakkerne har tillid til det polske retsvæsen.

  Tryg i Polen

  73,1 procent af polakkerne føler sig trygge om natten, og har ingen problemer med at gå alene rundt.