Polen er Europas 16. bedste land til business

  danmark_polen_maja_giannoccaro_polennu

  Danmarks tidligere ambassadør i Polen, Steen Hommel, har fået flere gode argumenter når han skal tiltrække udenlandske investeringer til Danmark i sit job som direktør for Invest in Denmark. En ny opgørelse giver nemlig en dansk førsteplads på ranglisten, over det bedste erhvervs og investeringsklima i Europa. Polen indtager listens 16. plads. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Danmark er Europas bedste land at investere i, Polen er nummer 16 mens Tjekkiet, Ungarn og Italien halter langt efter.


  Danmark er verdens bedste land at foretage investeringer i. Det fastslår den årlige opgørelse fra EUCham, der er en international erhvervsorganisation med medlemmer i 49 lande.

  Polsk fremgang

  Polen indtager listens 16. plads med flere point end ved sidste års opgørelse. Kun Estland er placeret bedre – på en 11. plads – end Polen blandt de ti lande fra Central- og Østeuropa der blev medlemmer af EU i 2004.

  LÆS MERE
  Eksternt link: Business i Europa 2017

  På en delt 18. plads på listen er Litauen, Letland, Georgien og Slovenien og på en plads som nummer 23 kommer Tjekkiet efterfulgt af Slovakiet, Rumænien og Ungarn. Italien er nummer 29 på listen.

  Ukraine og Rusland

  Bunden af listen indtages af borgerkrigs- og korruptionsramte Ukraine, og lige efter kommer Aserbajdsjan og Rusland som de værste lande i Europa at gøre business.

  SE LISTEN
  polennu.dk: Business i Europa 2017

  Opgørelsen gennemføres på baggrund af indberetninger om de enkelte lande fra Verdensbanken og fra Transparency International.