Polen er parat til EU-indsats i Centralafrika

  polske_tropper_til_centralafrika

  Polen er allerede i engageret i et andet afrikansk land, Mali, hvor de polske styrker også støtter en fransk militæroperation. Foto: pkwmali.wp.mil.pl


  WARSZAWA: Polen har sammen med en række andre lande i EU erklæret sig parat til at støtte en militær indsats i Den Centralafrikanske Republik.


  Polen er parat til at støtte den militære indsats i den Den Centralafrikanske Republik, som EU’s udenrigsministre vedtog mandag.

  Sammen med en række andre lande vil Polen forstærke den igangværende franske militæroperation i det urohærgede afrikanske land.

  Polen sender op til50 soldater og et Hercules C-130 transportfly af sted omkring 1. februar, oplyser den polske forsvarsminister, Tomasz Siemoniak, ifølge nyhedsbureauet PAP.

  EU-styrke på 1.000 mand

  Den samlede EU-styrke vil blive på op til 1.000 mand, der skal bidrage til at stabilisere situationen i Den Centralafrikanske Republik, oplyser nyhedsbureauet Reuters.

  FN har advaret om, at situationen i Den Centralafrikanske Republik kan udvikle sig til folkedrab. Muslimske og kristne grupper har gennem den sneste tid begået adskillige overgreb på modparten.