Polen er tæt på at opnå visumfritagelse til USA

  Radoslaw-Sikorski-møder-Secretary-Hillary-Clinton

  Radek Sikorski har været i USA flere gange, for at få lempet indrejseforholdene for polakker til USA. Her sammen med den tidligere amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister Radek Sikorski siger, at polakkerne aldrig har været tættere på, at kunne rejse visumfrit til USA.


  Det har længe været en tårn i øjet på mange polakker, at borgere fra Polen skal have visum for at kunne rejse ind i USA. Det skal borgere fra stort set alle andre EU-lande nemlig ikke.

  Senat på plads

  Et senatsudvalg i USA besluttede i maj, at polakker skal kunne rejse visumfrit til USA, og en endelig formel beslutning fra hele Senatet ventes allerede i denne måned, oplyser Polens udenrigsminister Radek Sikorski.

  – Vi er tættere på end nogensinde, og det amerikanske Senat lovede mig, at ordningen vil gå i gennem, sagde Sikorski efter et besøg i USA i sidste uge til polsk TVP.

  Debat

  – Det bliver sværere at få igennem Repræsentanternes Hus, hvor indvandringsspørgsmål er genstand for store politiske kontroverser, siger den polske udenrigsminister, der lover at følge debatten og arbejde for et flertal.

  Obama støtter

  Den amerikanske udenrigsminister John Kerry sagde til mødet med Radek Sikorski, at den amerikanske præsident også støtter forslaget om visumfri indrejse for polakker til USA.

  Der bor flere millioner polakker i USA i dag, og mange har levet der i generationer.