Polen får ny regering med Donald Tusk på tirsdag

totale abortforbud
Polen får ny regering med Donald Tusk i næste uge. Mandag vælges han som statsminister, og tirsdag skal hans nye regering godkendes. Arkivfoto.

WARSZAWA: Programmet for den kommende uge i det polske parlament er kendt. Polen får ny statsminister mandag og ny regering tirsdag.


Tirsdag får Polen ny regering med Donald Tusk som statsminister.

Mandagens klokken 10 mødes medlemmerne af Sejmen. Her skal nuværende statsminister Mateusz Morawieckis opnå en tillidserklæring til hans regering og dens politik. Der er afsat fem timer til seancen, hvorefter et flertal bestående af tre koalitionspartier – vil stemme imod. Det sker klokken 15.00.

Ny regering med Donald Tusk

Mandag aften vil Donald Tusk blive foreslået som ny statsminister, og han vil få parlamentets opbakning. Det sker klokken 20.00.

Tirsdag klokken 9.00 genoptager Sejmen sit arbejde, og Donald Tusk vil præsentere den nye regering og dens politik. Klokken 15.00 er der afstemning og debat om den nye regering, og den formelle godkendelse af den nye Tusk-regering, kan trække ud så det når at blive onsdag.

Den polske præsident Andrzej Duda har erklæret, at han ikke vil forhindre processen.

Vindmølle-lov

Senere tirsdag skal en ny såkaldt vindmøllelov behandles og vedtages. Det ventes at ske, men i denne sag kan det ventes, at den polske præsident nedlægger veto. polennu.dk følger sagen.

Vil du støtte vores dækning af Polen – og af Polens håndboldkvinder? – så vil et økonomisk bidrag være en stor hjælp. Vi har nemlig fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt.

Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her