Polen faldet tre pladser i international ranking

  reserved_butik_polen_toejkaede

  Selv om polakkerne og Polen har oplevet uafbrudt vækst siden entreen til EU i 2004, så er Polen I den seneste opgørelse fra World Economic Forum blevet et mindre attraktivt land for investeringer, sammenlignet med opgørelsen sidste år. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polen er faldet tre plads ned af stigen, når det gælder investeringsklimaet i landet, skriver World Economic Forum i seneste opgørelse.


  I den årlige World Economic Forum ranking for investeringsklimaet (WEF Global Competitiveness Index) er Polen gået fra en plads som nummer 36 sidste år, til en plads som nummer 39 i år. Opgørelsen omfatter 137 lande i verden. Rusland (nummer 38) er nu et bedre at investere i end Polen, vurdere World Economic Forum.

  Danmark nummer 12

  Schweiz indtager pladsen som nummer et, mens Sverige er nummer 7, Norge nummer 11 og Danmark nummer 12.

  Piotr Boguszewski fra Polens Nationalbank siger i en kommentar, at tilbagegangen skyldes en ny opgørelsesmetode. Han fremhæver, at undersøgelserne nu også omfatter små virksomheder, som generelt har større problemer end store og mellemstore virksomheder.

  Polens problemer

  Ifølge det globale konkurrencedygtighedsindeks er de største problemer ved at drive forretning i Polen stadig komplicerede skatteregler og skattesatser, restriktive arbejdsbestemmelser, politisk ustabilitet og et ineffektivt regeringsbureaukrati.

  Nederst på listen, som nummer 137, er Yemen.

  SE RAPPORT
  World Economic Forum: Ranking 2017