Polen fik en 14. plads ved Melodi Grand Prix 2014

  polen_melodi_grand_prix_2014_poland_polen_finale_cleo_københavn

  De frække polske piger opnåede en placering som nummer 14 ved det netop afsluttede Melodi Grand Prix i København. Foto: EUROVISION 2014.


  KØBENHAVN: De frække polske malkepiger med Cleo i front, opnåede en 14. plads ved det Europæiske Melodi Grand Prix 2014 (Eurovision). 37 lande i Europa deltog i løjerne.


  Polen fik lørdag nat en 14. plads ved det Europæiske Melodi Grand Prix 2014 i København. Vinderen blev den østrigske Conchita, der opnåede 290 point. Polen fik med 62 point en 14. plads.

  Danmark-Polen

  Danmark blev nummer 9 med 74 point. Polen var det første land der gav point til Danmark – og det blev til 6 af slagsen. Danmark gav Polen 3 point.

  Tyskland i top

  Polen fik løbende point i finalen, men var på intet tidspunkt blandt de 10 bedste. Tyskland var mest gavmild overfor Polen med 10 point – maksimum er 12. Italien var også i front overfor Polen med 8 point.

  Polen valgte Holland

  Den polske jury gav 8 point til Tyskland, 10 til Schweiz og de 12 point gik til Holland. Der var ikke point fra Polen til den østrigske vinder.

  Rusland buet

  Selv om konflikten i Ukraine ikke er et musikanliggende, så lød der pibekoncerter hver gang Rusland blev tildelt point. Hviderusland gav blandt andet 12 point til Rusland, og det udløste markante mishags-ytringer.