Polen fik skidt start på VM-slutrunden

  lewandowski

  Det var ikke meget man så til topscorer og anfører Robert Lewandowski, da Polen blev besejret 2 – 1 af Senegal. Foto: PZPN.


  MOSKVA: Polen lignede ikke verdens ottende bedste fodboldhold, da Lewandowski og hans holdkammerater tabte den første kamp ved VM-slutrunden over Senegal.


  Fejl og dårligt spil var årsagen til at Polen overraskende tabte til Senegal med 2 – 1 ved den første kamp ved VM-slutrunden i Rusland. Det var den første sejr til et land i Afrika under slutrunden.

  Hele første halvleg blev en kedelig affære, og i det 37. minut blev et af Senegals skud på mål ramt af en polsk forsvarsspiller, der sendte bolden videre i eget net uden chance for den polske landsholds målmand. Og Polen var bagud ved pausen.

  Mere gejst

  Det var et forvandlet og mere aggressivt polsk hold der kom på banen efter kampen, men mange fejl og gode redninger fra den Senegals målmand, betød at det i det 60. minut blev til 2-0 efter endnu en misforståelse i det polske forsvar. Angriberen M’Baye Niang var kort forinden blevet skadet og sendt til behandling udenfor banen. Dommeren lod ham komme på banen igen, uden at det polske forsvar opdagede det i forbindelse med en tilbagelægning, og den skadede angriber fangede bolden og løb alene mod målet, efter at den polske målmand var kommet alt for langt ud.

  Hen mod kampens slutning kom der mere gang i det polske landshold, og det lykkedes midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak at score på hovedstød efter et frispark i det 86. minut. Selv om der var kommet gang i polakkerne, så var Senegal farlige på deres kontraspil. Trods indsatsen og forlænget spilletid, måtte Polen indkassere et nederlag på 2-1.

  Dynamit pulje

  Polen er udover Senegal i gruppe med Colombia og Japan. Det som på forhånd blev betegnet som en nem gruppe, er pludselig blevet en af de mest spændende grupper under slutrunden. Colombia tabte overraskende til Japan, ligesom Polen tabte til Senegal.

  Polens næste kamp bliver mod Colombia på torsdag, den 24. juni klokken 20.00. Den sidste kamp i gruppespillet er mod Japan torsdag, den 28. juni klokken 16.00.