Polen har ikke lavet mål i København i 40 år

  arkadiusz_milik_polen_poland_polennu

  Arkadiusz Milik sagde torsdag at han er for ung til at kunne huske det polske mål i København, men at polakkerne er kommet til Danmark for at fortsætte den aktuelle offensive stil. Foto: Lars Møller, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Ikke siden 1977 har Polen scoret mod Danmark i København. I aften kan holdet bryde forbandelsen.


  Polen har scoret masser af mål i VM-kvalifikationen, hvor det er blevet til 15 mål i seks kampe. Og især Bayern München-stjernen Robert Lewandowski har været skarp med 11 fuldtræffere i kvalifikationen, hvilket gør ham til topscorer på tværs af grupperne.

  Tre mål mod Danmark

  Den polske landsholds-anfører viste da også målnæsen i det første opgør mod Danmark, hvor han leverede et hattrick og dermed var den direkte årsag til den polske sejr.
  Men den notoriske målscorer kan sammen med resten af den polske offensiv måske komme til kort i aften i Parken. For det er faktisk 40 år siden, at et polsk landshold har scoret mod Danmark i København.

  For ung

  Og netop den kendsgerning blev Napoli-angriberen Arkadiusz Milik forholdt under gårdagens pressemøde.

  – Jeg er for ung til at huske den kamp for 40 år siden, smilte Arkadiusz Milik og afslørede, at polakkerne er kommet til Danmark for at fortsætte den offensive stil.

  – Vi vil angribe, og vi er kommet for at score mål, garanterede den polske angriber, der måtte lade sig udskifte med en skade i det første opgør mod Danmark.

  Respekt for Danmark

  Arkadiusz Milik er dog klar igen, og han kunne på gårdagens pressemøde fortælle, at polakkerne primært har fokus på sig selv op til aftenens kamp i Parken.

  – Vi har analyseret det danske spil nøje, og det er et svært hold at spille imod. Men det er ikke vores modstander, vi koncentrerer os om, selv om vi har stor respekt for Danmark. Vi ved, hvad vi står for, og det skal vi vise på banen, siger Milik.

  Scoret i Aarhus

  Selv om det er 40 år siden, at Polen har scoret i en landskamp i København, skal det dog retfærdigvis siges, at Polen har scoret på dansk grund siden 1977. Her skal man tilbage til 1983, da polakkerne vandt med 1-0 i Aarhus.

  Danmark – Polen

  Sådan er det gået Danmark mod Polen på dansk grund

  2006 Danmark vs. Polen 2-0 (spillested Odense)
  2002 Danmark vs. Polen 2-0 (spillested København)
  1999 Danmark vs. Polen 3-0 (spillested Aarhus)
  1986 Danmark vs. Polen 1-0 (spillested København)
  1983 Danmark vs. Polen 0-1 (spillested Aarhus)
  1977 Danmark vs. Polen 1-2 (spillested København)
  1970 Danmark vs. Polen 0-2 (spillested København)
  1958 Danmark vs. Polen 3-2 (spillested København)
  1948 Danmark vs. Polen 8-0 (spillested København)
  1936 Danmark vs. Polen 2-1 (spillested København)
  1934 Danmark vs. Polen 4-2 (spillested København)