Polen har oprustet for milliarder i forsvaret

  antoni_macierewicz_smolensk_rapport_polen_forsvarsminister
  Polens tidligere forsvarsminister leder udarbejdelsen af en ny rapport med en ny sandhed om ulykken. Rapporten lader stadig vente på sig, selv om alle ofrene er blevet genopgravet.

  Polen vil kunne forsvare sig selv uden hjælp fra NATO. Derfor har det polske forsvar købt nyt militært isenkram for 20 milliarder zloty de seneste to år, oplyser forsvarsministeren. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske regering har købt militært isenkram for 20 milliarder zloty de seneste to år, oplyser forsvarsminister Antoni Macierewicz.


  Polens forsvarsminister Antoni Macierewicz siger, at det polske forsvar indtil nu har sendt 13 milliarder zloty til den polske forsvarsindustri, og at landet har brugt 20 milliarder zloty på nyt militært isenkram de seneste to år, skriver Polsk Radio.

  Flere soldater

  Oprustningen er en del af planen om at øge de væbnede styrker til 200.000, sagde forsvarsministeren torsdag. Han sagde samtidig, at det er ideen at Polen skal være i stand til at forsvare sig selv mod enhver modstander.

  Fordelingen af de 20 milliarder på de forskellige værn:

  42 procent til luftvåbenet
  22 procent til landets væbnede styrker
  20 procent til nye semi-styrker
  16 procent til den polske flåde

  Nye missiler og Smolensk

  Antoni Macierewicz siger, at et nyt missilsystem er klar til drift i 2019. I omkostningerne til flyvevåbenet indgår også omkostninger til mindehøjtideligheder om Smolensk ulykken, samt udgifter til den nye kommission, der skal opklare den flyulykke som for længst er fuldt belyst og opklaret.

  Mere end 2 procent

  Polen har øget de samlede udgifter til forsvaret, og selv om polakkerne opfylder NATO reglen om at bruge 2 procent af BNP til militære formål, så har den polske regering besluttet at øge forsvarsudgifterne yderligere.