Polen indgår aftale med Danmark om køb af naturgas

gas_roer_baltic_pipe
Det polske statsejede energiselskab PGNiG har indgået en aftale med danske Ørsted, om leverancer af 6,4 milliarder kubikmeter gas. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det statsejede polske energiselskab PGNiG har indgået en aftale med danske Ørsted om levering af naturgas.


Det statsejede polske energiselskab PGNiG har onsdag morgen meddelt, at man har indgået en aftale med danske Ørsted, om levering af naturgas fra 2023 – 2028. Aftalen omfatter levering af 6,4 milliarder kubikmeter gas.

Baltic Pipe-forbindelsen, der skal stå færdig i 2022. Ill.: PGNiG.

Gas gennem ny forbindelse

Leverancerne skal gå via den kontroversielle rørledning Baltic Pipe, der er under opbygning. PGNiG skriver, at forbindelsen ventes at stå klar i oktober 2022.

Mere gas fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.