Polen lukker tolv miner efter corona-udbrud

polsk_mineselskab_privatiseres_polen_polennu
Polens regering lukker nu tolv miner efter ny corona-rekord med mange corona-smittede minearbejdere fra et enkelt område. Arkivfoto.


Et voldsomt smitteudbrud i flere kulminer, der har været kendt af myndighederne i ugevis, betyder at minerne nu endelig lukkes. I alt bliver 12 polske miner lukket, foreløbig i tre uger.

Polen har de seneste dage toppet i antallet af nye covid-19 tilfælde, og har nu det højeste antal daglige nye smittede i EU. Hovedparten af de nye udbrud kom fra samme sted, nemlig de kulminer, hvor smitte-spredningen var værst.

– Vi har gennemført 50.000 test blandt minearbejderne, derfor har vi et stort antal bekræftede tilfælde, ingen andre har gennemført så mange test, som vi har, sagde sundhedsminister Łukasz Szumowski på et pressemøde mandag formiddag.

Ny politik

Polens regering har tidligere nægtet at lukke miner, på grund af landets behov for kul. Men EU-rekorden i smitten har formentlig fået den polske regeringsledelse på andre tanker, da der er et vigtigt præsidentvalg den 28. juni. Minearbejderne er blevet lovet fuld kompensation.

I weekenden blev der konstateret 1.151 nye covid-19 syge i Polen, så det samlede antal smittede er på 26.780. 1161 mennesker, er døde med den frygtede sygdom i kroppen.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Læs mere om Polen på dansk!
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.