Polen nedlægger EU-veto af religiøse årsager

  justitsminister_zbigniew_ziobro

  Den polske justitsminister Zbigniew Ziobro har nedlagt veto mod en revision af et EU-charter. Ministeren er i forvejen i konflikt med EU, da han personligt er anklaget i MELD sagen om EU-midler der er brugt til private formål. Den samme sag som Dansk Folkeparti også er impliceret i, og som det danske Ekstra Bladet og polske Newsweek Polska har afsløret. Arkivfoto.


  BRUXELLES: Polen saboterer igen EU-samarbejdet. Denne gang ved at nedlægge veto mod revisionen af EU-charter om fundamentale rettigheder.


  Polen ville have indskrevet beskyttelse af kristne og jøder ind i den seneste revision af EU-charter om grundlæggende rettigheder. Men det er ikke en tanke som de øvrige EU-lande har villet støtte. Som konsekvens har Polens justitsminister Zbigniew Ziobro fredag nedlagt veto mod revisionen.

  Jøder og kristne

  Polens vicejustitsminister Lukasz Piebiak siger til det polske nyhedsbureau PAP:

  – Kristne og jøder diskrimineres i dag, især i Vesteuropa.

  – Der er tilfælde af mord på jøder og kristne, der er begået af religiøse grunde, siger viceministeren.
  EU-charteret om de grundlæggende rettigheder blev første gang vedtaget i 2010, men det er første gang at der ikke er enstemmighed om indholdet.

  Ny provokation

  I Bruxelles anses det overraskende veto til at være en ny provokation fra den polske regering, der siden den kom til i 2015 har været i konflikt med EU på stort set alle mulige områder.