Polen og Danmark arbejder for ny færge-forbindelse

  Jantar_-_færge_mellem_Bornholm_og_Kolobrzeg
  Den populære færge til gående og cyklister, kommer ikke ud at sejle i år, skriver bornholm.nu. Arkivfoto.

  Færgen M/S Jantar sejler i dag mellem Nexø og Kolobrzeg, men færgen medtager kun passagerer og cykler. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  NEXØ: Turistinformationen i Darlowo har besøgt Bornholm, for at planlægge en fælles indsats for en ny færgerute mellem Polen og Danmark.


  Nexø havde i weekenden besøg af den polske turistinformation i Darlowo, der gerne vil have flere bornholmske turister lokket til Polen, skriver bornholm.nu.

  Nexø Havn arbejder samtidig på at få etableret en færgerute mellem Nexø og en polsk havneby, gerne til Darlowo, oplyser havnens ledelse. Færgeruten skal kunne tage både personbiler og gods med ombord.

  Flere års forberedelser

  Nexø Havn har arbejdet på projektet i flere år, og vurderingen er, at man vil kunne realisere en færgerute til en af de tre polske havnebyer Kolobrzeg, Darlowo og Ustka.

  Færge til gods og biler

  Havnen vil gerne have en bilfærge til Darlowo, som skal kunne tage gods med, for eksempel fisk, som i dag losses i Nexø og derefter sendes afsted via Rønne. Det er dog endnu ikke lykkedes at finde et rederi, der vil investere i at etablere en ny rute.

  Forbindelse allerede

  Det polske rederi KZP sejler fra Nexø til Kolobrzeg med færgen M/S ”Jantar”, men denne færge medtager kun passagerer og cykler.

  Nexø Havn er først og fremmest en fiskerihavn med cirka 30 hjemmehørende fiskefartøjer.